L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts assumeix les tasques de manteniment i neteja de la riera de Torrelles

  • El consistori ha contractat un servei especial atès que l’Agència Catalana de l’Aigua no preveu actuar en cap tram en el terme municipal

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha iniciat els treballs per desbrossar la riera de Torrelles, en el tram no urbà que va des de la cruïlla de la BV-2005 amb el carrer de Claverol fins el pont de l’A-2. La riera de Torrelles s’inclou dins el Domini Públic Hidràulic la gestió del qual correspon a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya. L’ens, però no preveu fer cap actuació al municipi en la seva planificació d’accions, fet pel qual el consistori ha decidit contractar un servei especial.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, María Peláez, ha justificat la iniciativa del govern municipal: “Aquest tram està ple de canyes i pot ser un risc d’inundació en cas de pluges fortes.  A més,  l’estiu passat vam patir un incendi forestal a la zona adjacent de la riera de Torrelles i la neteja de canyes és clau per evitar la propagació ràpida del foc”. I ha afegit: “Davant la inacció de l’ACA al municipi, l’Ajuntament ha contractat els treballs de desbrossament de canya en aquest tram”.

A més, la canya de la riera en aquest tram s’està estenen al camí urbanitzat que transcorre paral·lel a la riera de Torrelles fins al camí del riu, transitat per gran quantitat de vicentins i vicentines, i que està causant el seu deteriorament progressiu. Els serveis tècnics municipals indiquen que el tram presenta una gran proliferació de canya americana que compromet el bon comportament hidràulic de la riera, que pot arribar a representar un el risc potencial significatiu d’inundació en cas d’avinguda.

A l’estiu ja es van fer treballs de recuperació ambiental a diversos torrents i rieres, que serveixen per millorar la funció de drenatge de l’aigua que tenen les lleres. Es van retirar les canyes i altra vegetació que dificulten el pas de l’aigua, i es va mantenir l’arbrat autòcton a les ribes.

Posted in Medi ambient