L’Ajuntament contractarà una empresa per millorar el control de les colònies de gats del municipi

  • L’objectiu és tenir els animals del carrer sans i esterilitzats, per minimitzar els problemes de convivència i salut pública que es puguin generar
  • La licitació també preveu campanyes a favor de l’adopció i de la tinença responsable dels felins

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha iniciat la licitació del contracte del servei de manteniment de les colònies de gats del municipi. Aquests animals de carrer, per la seva forma de vida i l’entorn que ocupen, tenen unes característiques concretes que els fan difícil la supervivència als refugis o centres d’acollida. És per aquest motiu que, actualment, la millor manera de gestionar la seva presència és amb colònies controlades.

Els animals que formen part de les colònies han superat un control sanitari i, per tant, són individus sans i esterilitzats quirúrgicament, amb la finalitat de mantenir una població estable i evitar els problemes associats al zel com ara les baralles entre mascles, el marcatge territorial o els miols de reclam. En tenir unes poblacions controlades i sanejades de gats, i el fet de controlar la seva alimentació, permet disminuir el risc de problemes de salubritat per a la població del municipi.

La regidora de Salut Pública, Maria Peláez , ha destacat la importància de fomentar una “ relació responsable ” de la ciutadania amb les colònies de gats. “ Alhora ”, ha afegit, “ és bàsic que la gent sàpiga que els gats del carrer estan controlats, i que no els donin menjar ni se’ls molesti. Vetllem per la salut de totes i tots vigilant la població d’animals i creant projectes per tenir-los en bones condicions ”.

Aquest contracte tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de pròrroga fins un màxim de 2 anys més. També es preveu que es facin campanyes a favor de l’adopció de gats i de la tinença responsable d’animals.

Posted in Salut i seguretat