Recull de fotos de la Festa Major d'Estiu 2021

L’Ajuntament consolida el servei d’agents cíviques i en preveu l’ampliació

  • Part de les contractacions passaran a ser assumides directament pel consistori, sense necessitat de subvencions d’altres organismes, fet que donarà estabilitat al servei

La Junta de Govern ha aprovat l’inici de la licitació del contracte per a la gestió del servei d’agents cíviques de l’Ajuntament. La novetat és que fins ara aquesta iniciativa depenia de la convocatòria de plans d’ocupació, promoguts pels Servei d’Ocupació de Catalunya, i a partir d’ara serà el consistori qui gestioni directament una part de la contractació, amb una l’empresa proveïdora del servei.

D’aquesta manera consolidem aquest servei, que deixa de ser temporal”, explica la regidora de Participació Ciutadana i Convivència, Paqui Capellades, qui ha afegit: “La ciutadania comptarà de forma estable amb les agents cíviques, treballadores que fan i faran una feina fantàstica per promoure la bona convivència a l’espai públic”.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va promoure el projecte CIVITAS amb l’objectiu de donar oportunitats laborals a dones vicentines que es trobaven a l’atur, i amb els plans d’ocupació des de l’any passat es van incorporar dues professionals que han treballat a peu de carrer per millorar la convivència i el civisme a la ciutat. Les agents cíviques es formen prèviament en treball comunitari i civisme i, durant el transcurs del contracte, reben assessorament i formació per afavorir que trobessin oportunitats laborals.

A partir d’ara l’Ajuntament contractarà un servei que comptarà amb quatre professionals: un/a coordinador/a i tres agents cívics/ques, de les quals una s’incorporarà a la formalització del contracte i dues més al mes de maig de l’any vinent. El servei se seguirà complementant amb plans d’ocupació en el marc del projecte CIVITAS, fet pel qual es mantindrà l’equip i se seguiran donant oportunitats laborals a dones aturades.

Posted in Serveis municipals, Solidaritat, Cooperació i Voluntariat