L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 37 anys a Cadis

  • La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que es tracta de la 37a víctima de la violència masclista d’aquest any

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona -María Isabel M. M.-, de 37 anys, a la localitat de Sant Roque (Cadis). L’home, que era la seva ex parella, l’ha matada i ha trucat a la Guàrdia Civil per confessar el crim i avisar que s’anava a suïcidar. El cos policial l’ha pogut detenir abans que saltés d’un cinquè pis.

La víctima tenia dues filles i un fill menors d’edat, i no havia interposat cap denúncia per violència contra l’agressor, segons indica el Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Ja són 24 els menors que han quedat orfes per culpa de la violència masclista.

Amb aquest feminicidi, la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya puja a 37 en el que portem de 2021 i a 1.118 des que va començar el recompte oficial al 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Concentració a la Plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar aquest i tots els feminicidis que es produeixen, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca el primer dimecres de cada mes, a les 20 h, una concentració a la plaça de Narcís Lunes. L’acte es fa per visibilitzar el mal endèmic de la violència masclista i la conjura de la societat per erradicar-la.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament. A l’agost, el SIAD municipal es manté obert tots els dies laborables.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

 

Posted in Igualtat