La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts reconeix la tasca d’agents, entitats i ciutadania pel seu compromís amb la seguretat

  • El cos va celebrar la seva diada, que va posar en valor el suport i la cohesió social de diferents col·lectius, especialment durant la pandèmia

Sant Vicenç dels Horts va celebrar la Diada de la Policia Local amb un acte que va tenir lloc el passat 4 de novembre al Molí dels Frares. Després d’un any i vuit mesos de l’inici de la pandèmia, poc a poc es va recuperant la normalitat i el cos policial va retre homenatge a diferents col·lectius, com ara els serveis d’emergència i seguretat, diverses entitats i ciutadania a títol particular, pel seu compromís ferm a l’hora de garantir la salut i la seguretat a Sant Vicenç dels Horts.

En concret es van lliurar guardons a agents que durant el darrer any han efectuat actuacions de mèrit; a la ciutadania que ha col·laborat per garantir la seguretat a la via pública; a les entitats de voluntariat i veïnat que van tenir iniciatives solidàries durant l’estat d’alarma; i per últim a persones implicades amb la prefectura de Can Sala, les qual han esdevingut figures clau.

L’alcalde, Miguel Comino, va cloure l’acte amb paraules d’agraïment a la Policia Local: “Aquest Ajuntament està a plena disposició de la nostra policia, i al costat també de tota aquella ciutadania responsable, compromesa, que ajuda en el dia a dia de la seva feina. Perquè, sempre s’ha dit, la col·laboració ciutadana és clau en la feina de la Policia Local”. I va recordar: “Sant Vicenç dels Horts continua amb unes xifres inferiors a la dels mesos anteriors a l’estat d’alarma. Aquest fet evidencia la bona labor en matèria de seguretat ciutadana feta en aquest sentit. A la nostra ciutat tenim una concepció àmplia del servei a la ciutadania en aquest àmbit, integrant tots els cossos en les tasques de planificació i coordinació, un model que es valora molt positivament”.

En aquest sentit, a l’acte hi van assistir i lliurar guardons el Delegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; la Directora General d’Administració de Seguretat, de la Generalitat de Catalunya, Sònia Andolz; i la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Generalitat, Begoña Curto.

El Delegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, va expressar el seu agraïment a la tasca de totes les persones guardonades i va fer un elogi especial al cos de la Policia Local: “Qui millor treballa per garantir la percepció de seguretat és, sens dubte, la Policia Local: perquè coneixeu amb noms i cognoms els comerços, les empreses, la ciutadania que passeja per un determinat barri. Gràcies per la vostra feina i per la vostra implicació, la vostra tenacitat i el vostre compromís”.

Per la seva banda, el regidor Juan Ramón Torres, qui fou el responsable de Seguretat fins aquest any, va afirmar durant l’acte: “Queremos hoy, y más que nunca, premiar y reconocer esa labor de servicio a la ciudadanía, hasta el punto de llegar a arriesgar la vida pròpia por el bien de la comunidad. La Policía Local ha demostrado ser una herramienta fundamental para proteger a quien más lo necesita, y hoy queremos visualizar su labor con el reconocimiento a diversos agentes que han tenido una actuación destacada durante la pandemia y también en otro tipo de situaciones”.

 

Relació de persones reconegudes

  • Agents de la Policia Local i del cos de Mossos d’Esquadra que han tingut una actuació destacada en l’últim any: Elizabeth Granados Martínez, Victor Manuel García Crespín; Juan Lozano Pardo i Miguel Ruiz Castro; Sònia Saavedra Palos; Román Alamán Morales; i David García Manota.
  • Ciutadania a títol individual, que amb la seva intervenció va ajudar a la Policia a resoldre favorablement diferents incidents, serveis o requeriments: Iván González Sampedro; Darío Abuanza Díaz i Miguel Ángel Camacho Vega.
  • Entitats i col·lectius diversos en el moment d’estat d’alarma: Farmàcia de Can Ros (Antonio Vaquer Herreros); l’Associació de Voluntariat de Protecció Civil de Sant Vicenç dels Horts; l’Associació de Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts; Voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal Sant Vicenç dels Horts; Centre d’Atenció Primària Vila Vella i del Centre d’Urgències d’Atenció Primària El Serral; l’Assemblea Creu Roja Baix Llobregat Centre; Limasa; Cespa; al comerç local i al sector de la restauració; Sant Vicenç en Xarxa; Residència Sopho, Residència Primitiva Barba i a la residència Can Pujador; i Ràdio Sant Vicenç.
  • Persones que han tingut un paper destacat a la prefectura de Can Sala: María Porto Murillo; Xavier Santajuliana Polo; i Miquel Villa Quirós.

Posted in Salut i seguretat