L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 35 anys a Soria

  • El nombre de feminicidis que hi ha hagut aquest any és de 19, i 1.149 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i rebutja profundament la mort una dona de 35 anys a mans de la seva parella, un home de 32 anys a la ciutat de Soria. La policia va rebre un avís d’una agressió a la via pública de matinada, al desplaçar-s’hi van trobar la dona ferida de gravetat. La van traslladar a l’hospital però no van poder salvar-li la vida. De seguida es va activar el dispositiu per detenir l’home, que es va voler escapar però els agents finalment el van caçar.

Amb aquests casos, la Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 19 les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles aquest any, i 1.149 des que es porta el recompte oficial l’any 2003. La dona tenia una filla menor d’edat, que ha quedat orfe. El nombre de menors orfes víctimes de la violència masclista aquest any és de 18, i 355 des del 2013.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Posted in Igualtat