L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 26 anys a Córdoba

  • El nombre de feminicidis que hi ha hagut aquest any és de 15, i 1.145 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i rebutja profundament l’assassinat masclista d’una dona de 26 anys, a mans de la seva parella, un home de 30 anys, a Montemayor (Córdoba). Després de cometre el crim l’home es va fugar i va ser localitzat per la policia a 300 kilòmetres del lloc dels fets, i va quedar detingut. La dona tenia un fill i una filla menors d’edat, i no hi havia cap denúncia prèvia contra l’agressor.

La Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 15 les dones assassinades aquest 2022, i 1.045 des que en porta un recompte, iniciat l’any 2003. També es xifra en 15 els menors que han quedat orfes per culpa de la violència de gènere aquest any, i 352 des del 2013.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Posted in Igualtat