L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona a Valladolid

  • En aquest mes de juny han estat assassinades a tot l’Estat 13 dones a mans de les seves parelles o exparelles

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mostra una gran repulsa i condemna a un nou assassinat masclista, que es va produir ahir a la ciutat de Valladolid. Una dona de 56 anys va morir a mans de la seva parella, qui després de cometre el crim s’hauria intentat suïcidar. Una filla de la parella va ser qui va alertar a la policia, que va acabar detenint l’home.

Ja són 21 les dones que han estat víctimes mortals de la violència de gènere a Espanya en el que va de 2021, i només en aquest mes de juny n’han mort 13. La policia ha explicat que en la gran majoria de casos no hi havia denúncies prèvies.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:
• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
• En cas d’emergència, truqueu al 112.
• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

Posted in Igualtat