L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona a Sevilla

  • El nombre de feminicidis que hi ha hagut aquest any és de 21, i 1.151 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i rebutja profundament la mort d’una dona de 50 anys, la Virgínia, a mans de la seva parella. Els fets van ocórrer el passat 25 d’abril, però la Delegació del Govern Contra la Violència Masclista no ho ha confirmat fins fa poques hores. L’home va matar la seva parella i va llançar el cos al riu Guadalquivir. Quan es va denunciar la seva desaparició, la Policia va estrènyer el cercle sobre l’home, atès que constaven denúncies prèvies per maltractament. Finalment, l’home va confessar el crim, i recentment s’ha pogut trobar el cos de la Virgínia.

Amb aquest cas, la Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 21 les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles aquest any, i 1.151 des que es porta el recompte oficial l’any 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Posted in Igualtat