L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista de dues dones a Salamanca i Osca

El primer cas es va produir fa una setmana a la localitat de Doñinos, a Salamanca, on una dona de 34 anys va ser apallissada per la seva parella, i ha acabat morint recentment a causa de les ferides. L’home es va suïcidar després de cometre el crim, i tenia un llarg historial de denúncies prèvies per violència de gènere.

El segon cas s’ha conegut en les darreres hores. Una dona de 43 anys ha estat assassinada per la seva exparella a Barbastre, Osca, al domicili d’ella, on els seus tres fills menors d’edat han presenciat el crim.
Ja són 23 les dones que han estat víctimes mortals de la violència de gènere a Espanya en el que va de 2021, i només en aquest mes de juny n’han mort 15.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:
• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
• En cas d’emergència, truqueu al 112.
• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

Posted in Igualtat