L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de dues dones en 48 hores

  • La violència masclista s’acarnissa i ja són 42 víctimes mortals aquest any i la 1.124 des que es porta el recompte oficial des de l’any 2003

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna els assassinats masclistes de dues dones, a Cantàbria i Alacant. Amb aquest feminicidis, la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya puja a 42 en aquest 2021. Des del 2003 han mort a Espanya per violència masclista 1.124 dones.

En primer lloc, a Liaño de Villascusa (Cantàbria), el 17 de desembre un home va matar la seva exparella, una dona de 40 anys, i la seva filla de només onze mesos. L’assassí tenia una ordre d’allunyament i tenia antecedents penals per violència de gènere.

Per altra banda, a Torrevella (Alacant), el 18 de desembre un home es va entregar a la Guàrdia Civil confessant que havia matat la seva dona, de 35 anys. La víctima tenia una filla menor d’edat, que ha quedat orfe.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

 

Posted in Igualtat