La taxa d’atur baixa un 20,8% en l’últim any a Sant Vicenç dels Horts: 395 persones han trobat feina

  • Al juny 47 vicentins i vicentines van sortir de les llistes de l’atur, el que suposa una reducció del 3% respecte del mes anterior

 

Sant Vicenç dels Horts continua reduint l’atur: en l’últim mes, al juny, es va reduir en un 3%; és a dir, 47 vicentins i vicentines van trobar feina. La reducció és més significativa si es compara amb el juny de l’any passat: en l’últim any l’atur ha baixat un 20,8%, segons dades recollides per l’Observatori Comarcal. Això significa que 395 persones de Sant Vicenç dels Horts s’han incorporat al món laboral en els últims dotze mesos.

Ara mateix, Sant Vicenç registra una taxa d’atur de l’11% i des de fa 9 mesos ja no és el municipi amb més atur del Baix Llobregat.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, valora molt positivament l’evolució de les dades i insisteix en “la importància de continuar treballant des de la base, amb polítiques locals que ajuden a connectar els perfils laborals dels vicentins i les vicentines amb les necessitats de les empreses”. El regidor ha recordat: “L’atur és una situació complexa que es combat des de diferents vessants, sobretot promovent la formació de les persones que cerquen feina, però també estimulant la contractació en el teixit empresarial, a través de subvencions i de millores diverses com ara la modernització dels polígons”.

Al mes de juny, Sant Vicenç dels Hort ha rebaixat l’atur més que al conjunt de la comarca i de Catalunya: davant la reducció del 3% vicentí, la desocupació ha baixat al Baix Llobregat un 2,4 i al conjunt de Catalunya el 2,9. Per contra, la taxa d’atur de l’11% (1.504 persones) supera en dos punts la mitjana catalana i també supera en 2,4 l’atur comarcal.

Les dades recollides per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat també indiquen que l’atur vicentí aquest mes de maig ha estat inferior al del maig de 2019, abans de la pandèmia.

Programa Treballa’t

Una de les eines eficaces per trobar feina és el programa Treballa’t, un itinerari que inclou orientació laboral, tant grupal com individual, a més d’accions formatives i pràctiques a empreses. Des d’octubre de 2020 a desembre de 2021, un total de 120 persones van trobar feina gràcies a aquest projecte.

Ja s’ha obert la segona edició del programa. Per accedir-hi, s’ha de demanar cita a través dels canals següents:

  • Presencialment: Molí dels Frares (plaça del Molí dels Frares, 1)
  • Per telèfon: 936807100
  • Per correu electrònic: ocupacio@svh.es

A través d’un assessorament personalitzat, l’Ajuntament acompanya a cada persona en el seu procés de recerca de feina potenciant la seva ocupabilitat amb l’adquisició de competències. Aquest programa es realitza amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Posted in Ocupació i empresa