La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts garanteix d’ofici el transport escolar

  • És un servei de proximitat i de prevenció que vetlla per la seguretat dels menors
  • Aquest curs només ha calgut substituir un autocar, perquè tenia la ITV caducada

Inspeccionar el transport escolar és un dels serveis de proximitat i prevenció que presta la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta d’una actuació que es fa d’ofici, ja que no és obligatòria, però plenament incorporada a l’activitat quotidiana de la policia vicentina des de fa més de 15 anys, per confirmar el bon estat dels autobusos que porten d’excursió l’alumnat vicentí.

Les escoles comuniquen a la Policia Local els seus calendaris d’excursions, de manera que aquestes inspeccions s’incorporen a les tasques quotidianes de les patrulles. La Policia Local calcula que arriba a inspeccionar el 90% del transport que es fa servir a les sortides escolars al llarg del curs. El 10% restant correspon a transport no comunicat per part de l’escola o a incidències que la policia ha de prioritzar.

La Policia Local controla que tant l’autocar com la persona que el condueix estiguin en perfectes condicions i compleixin amb la normativa de transport escolar. Per exemple, es revisa l’antiguitat del vehicle, la distribució dels menors i del professorat a l’interior de l’autocar, la presència d’extintors i farmaciola, la ITV al dia, etc. En cas de detectar alguna incidència que impedeixi la circulació o el transport de menors, cal substituir el vehicle. Si la Policia Local confirma que tot està en ordre, la patrulla repassa amb el professorat les principals mesures de seguretat que cal seguir i l’excursió arrenca.

La regidora d’Educació, Joventut i Infància, Patricia Higueras, destaca la importància d’aquest servei de la Policia Local: “Les inspeccions d’ofici del transport escolar són molt importants per tenir cura de la seguretat dels infants de manera preventiva. A més, les inspeccions habituals també han generat un hàbit entre les empreses que fan transport escolar a Sant Vicenç dels Horts i ja acostumen a venir amb tot en regla per poder fer els trasllats programats en bones condicions”.

De fet, durant aquest curs escolar només s’ha detectat una incidència que va obligar a substituir el vehicle, el passat 2 de maig, perquè l’autocar tenia la ITV caducada. La importància d’inspeccions com aquesta va molt més enllà de controlar possibles incidències administratives, ja que confirmar que tot està en ordre impedeix que les assegurances es desentenguin en cas d’accident.

 

Posted in Salut i seguretat