La Diputació aprova inicialment el projecte d’ampliació i millora de la rotonda de les Ovelletes

  • L’actuació té un pressupost de 2,8 milions i servirà per esponjar el trànsit en un dels accessos principals a Sant Vicenç dels Horts
  • La glorieta ocuparà més espai, es desplaçarà uns metres cap al nord i disposarà d’un pont i de dos passos soterranis

Una de les actuacions més reivindicades de la ciutat ja és més a prop. La Diputació de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte d’ampliació i millora de la rotonda de les Ovelletes, un punt on conflueixen tres vies principals amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’A2. L’obra forma part d’una gran actuació coordinada entre l’Ajuntament, la Diputació i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) per millorar la mobilitat la zona.

Si fa deu dies el ministeri anunciava l’aprovació definitiva del desdoblament de carrils entre la rotonda i l’A2, ara la Diputació ha publicat tots els detalls de la millora de la glorieta: aquesta ocuparà més espai, es desplaçarà uns metres cap al nord i s’eliminaran els semàfors gràcies a la construcció d’un pont i de dos passos soterranis. L’actuació té un pressupost de 2,8 milions d’euros, IVA inclòs.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha celebrat “l’excel·lent coordinació entre administracions perquè les obres siguin una realitat ben aviat”. I ha afegit: “El Govern Municipal es va comprometre des d’un primer moment a millorar les entrades i sortides del municipi a les hores punta. Després d’anys de reivindicació, hem aconseguit impulsar el canvi necessari per activar una solució definitiva”.

El pont, amb passos separats per a vianants i ciclistes, travessarà la riera de Torrelles i connectarà amb la vorera en sentit a Santa Coloma de Cervelló, que tindrà una amplada superior a la de l’actual pont. A més hi haurà dos passos soterranis que connectaran Can Sàbat amb el camí de la riera de Torrelles. Amb tot això es podrà eliminar l’actual semàfor i, per tant, el trànsit de vehicles que ve de Torrelles serà més fluid.

Les obres, a principis de 2023

La previsió és iniciar les obres de millora de la rotonda a principis de l’any vinent; mentre duri l’actuació la infraestructura es mantindrà en funcionament. El projecte es troba actualment en exposició pública i es podran presentar al·legacions en un període de 30 dies hàbils, comptats des de l’endemà de la data de publicació al BOPB.

Un cop acabin aquestes obres, es començarà amb les que ja va aprovar el ministeri de manera definitiva dins el projecte per prolongar l’autovia del Baix Llobregat. Es farà a través d’un nou vial, conegut com a B-25, i servirà per desviar, directament cap a Sant Boi, part del trànsit que ara entra a Sant Vicenç dels Horts. A més, el projecte contempla doblar els carrils entre la rotonda de les Ovelletes i l’A2 per anar cap a Barcelona i altres poblacions. En aquest vial s’ampliaran de dos a quatre els carrils de circulació i això permetrà esponjar el trànsit. A més, molts cotxes no hauran de passar per la rotonda de Sant Vicenç perquè, venint des de Sant Boi, hi haurà accés directe a l’A2; igualment, els vehicles que vinguin de l’autovia podran girar directament a la dreta, cap a Sant Vicenç dels Horts en direcció als barris de Vila Vella i Can Ros – El Serral.

Posted in Territori i mobilitat