La ciutadania decidirà com es reforma la plaça de Narcís Lunes

  • Arran d’un incident que va malmetre una de les columnes de la pèrgola, l’Ajuntament ha decidit renovar l’espai amb la participació del veïnat

El passat divendres 5 de novembre va trencar-se una de les columnes de la pèrgola de la plaça de Narcís Lunes, a causa d’un cop accidental que suposadament li va propinar un camió durant les tasques de muntatge d’un escenari. Els serveis municipals van desplaçar-s’hi de seguida i van assegurar l’estructura per no posar en perill la ciutadania. Arran d’aquest fet, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha decidit reformar tota la plaça i que la ciutadania sigui la protagonista d’aquest projecte. El consistori ha endegat el procés per enderrocar d’urgència la pèrgola, per evitar riscos. Així, també s’iniciarà un procés participatiu per decidir com serà la nova plaça.

Es tracta d’un dels espais públics de referència de la ciutat, on s’hi desenvolupen centenars d’actes i que acull gran part de la vida social i cultural”, explica Paqui Capellades, regidora de Participació Ciutadana i d’Atenció a les Entitats, qui afegeix: “Volem treballar conjuntament amb el veïnat per decidir com queda la plaça, atenent els múltiples usos que té i aconseguint un espai accessible i acollidor”.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, ha assegurat: “Impulsarem un projecte de transformació de l’espai que faciliti la mobilitat i la trobada del veïnat”. “A més”, ha destacat el també responsable de Cultura, “tenim una gran oportunitat per consolidar la plaça com a espai cultural, de promoció de les nostres entitats”.

Posted in Territori i mobilitat