Els títols de transport amb tarifació social serviran per viatjar als 36 municipis de l’Àrea Metropolitana

  • Les línies interurbanes d’autobús i Ferrocarrils de la Generalitat amplien la validesa dels títols de tarifació social des del 13 de juny, com ara la T-Rosa o el carnet de Pensionista

A partir del 13 de juny s’amplia la tarifació social dels títols de transport a la segona corona de l’Àrea Metropolitana. Així, el veïnat podrà fer servir la T-Rosa o el passi metropolità d’acompanyant, així com el carnet de Pensionista i el T-Acompanyant de FGC, a qualsevol dels 36 municipis que formen part de tot l’Àrea Metropolitana. A nivell local, aquests títols es podran fer servir als Ferrocarrils i als autobusos urbans i interurbans des de Sant Vicenç dels Horts. Fins ara aquesta bonificació només es podia fer servir als municipis de la primera corona, a més del transport urbà Santvibus des del passat mes de març.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Isidre Bautista, ha explicat: “Avancem en el procés d’integració amb les ciutats de la primera corona, facilitant la mobilitat del veïnat amb més i millor oferta, i més bonificacions en el transport”.

La implantació de la tarifa metropolitana, al 2019, va abaratir els desplaçaments amb títols integrats entre municipis de la primera i la segona corona, que van passar a pagar-se tots a preu de primera corona. Ara, els títols socials queden plenament equiparats i es podran fer servir entre les dues zones, a partir del 13 de juny. Tot i així, hi ha una excepció, la T-16, que manté la seva validesa limitada a la zona tarifària on està empadronat l’infant (en el cas de Sant Vicenç dels Horts, la zona 2B).

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’AMB tenen previst signar properament un conveni per rebaixar l’edat d’accés a la tarifació social metropolitana dels 65 als 60 anys, per a les persones residents al municipi. El cost d’aquesta mesura serà assumit per l’Ajuntament.

Posted in Territori i mobilitat