Els serveis d’emergències i municipals actuen per extingir dos incendis declarats en poques hores de diferència

  • Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre persones, acusades de provocar el foc que va cremar al barri de Sant Roc
  • S’investiguen també les causes de l’incendi proper a la riera de Cervelló, que va afectar una explotació ramadera i un tancat amb animals

La tarda del 20 de juliol va ser molt complicada per la ciutat de Sant Vicenç dels Horts, atès que es van declarar dos incendis amb molt poc temps de diferència, fet que va suposar tot un repte pels serveis municipals i d’emergències. L’Ajuntament vol agrair l’excepcional tasca de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els ADF, els Agents Rurals, els Bombers Voluntaris, Protecció Civil i el Pla de Vigilància contra Incendis, que van treballar de manera eficient i eficaç per minimitzar l’impacte del foc.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha visitat aquest matí les zones afectades i ha enviat un missatge d’agraïment i de reconeixement als serveis municipals i d’emergències: “Gràcies a la seva ràpida actuació i a la coordinació entre els diferents agents, els dos incendis s’han pogut controlar i extingir amb celeritat. Hem de continuar alertes durant tot l’estiu per cuidar del nostre entorn natural i dels vicentins i vicentines que viuen a prop de les zones boscoses”. Comino també ha fet una crida a la col·laboració ciutadana: “És un factor clau en la lluita contra els incendis; un avís al 112 pot ser determinant a l’hora de frenar un foc”.

Cap a les sis de la tarda es va declarar un incendi a l’entorn del camí del riu, entre Can Manyà i la riera de Cervelló, prop de les vies del tren. El foc, de poca envergadura, va afectar una explotació ramadera i un tancat on es trobaven diversos gossos i gallines. Els serveis d’emergències van anar ràpidament a trencar els cadenats per alliberar els animals, aconseguint salvar totes les ovelles i la majoria de cans i aus. Un cop extingit el foc, s’investiga les condicions en què es trobaven aquests animals.

Més tard, passades les vuit del vespre, és va declarar un foc més gran a la zona de Can València, entre la carretera BV2005 i Sant Roc. Es va haver de tallar el trànsit de la carretera i la rotonda de Les Ovelletes, i els Bombers van demanar al veïnat que es confinés a casa seva per facilitar les tasques de control. S’hi van traslladar fins a 17 dotacions terrestres, que no van controlar el foc fins la mitjanit. A més, els Mossos d’Esquadra van confirmar la detenció de 4 persones qui, presumptament, haurien provocat les flames. Es va donar per extingit cap a les 02 h i es va cremar 1 hectàrea aproximadament.

En tot moment van ser al peu del canó la Policia Local, el Servei de Vigilància contra els Incendis, els Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts, els ADF i el voluntariat de Protecció Civil. El consistori vol posar en valor la professionalitat dels serveis municipals i les persones voluntàries.

Posted in Territori i mobilitat