El cinema i el teatre socials, activitats destacades de la 10a Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada

  • Del 7 al 22 d’octubre Sant Vicenç dels Horts torna a promoure els valors de la justícia global i l’ajuda mútua amb una programació cultural per sensibilitzar al veïnat
  • Enguany visitaran el municipi tres activistes: Lorraine Leete (Grècia), Reyna Ramírez (Mèxic) i Nahun Laliun (Hondures)

Ja és aquí la 10a Quinzena de la Solidaritat, memorial Teresa Losada, una proposta de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per fomentar la solidaritat i la consciència de la necessitat d’un canvi social a nivell global. Es farà del 7 al 22 d’octubre, amb diverses activitats culturals basades en projeccions de cinema i representacions de teatre socials, entre d’altres. La Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada és possible gràcies a la col·laboració de la Taula de la Solidaritat de Sant Vicenç dels Horts.

El regidor de Justícia global i drets civils, Isidre Bautista, convida a totes les persones a participar de les activitats: “La Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada ens facilita un espai de trobada on connectar amb altres persones per fer, entre totes i tots, que la solidaritat avanci cap a la justícia global. Conèixer altres realitats ens permet entendre la lluita de moltes cultures que encara necessiten l’ajuda del planeta. I aquesta s’inicia des del món local”.

Enguany Sant Vicenç dels Horts participa novament en la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans, i diverses persones activistes d’arreu del món visitaran la ciutat: Lorraine Leete (Grècia), Reyna Ramírez (Mèxic) i Nahun Laliun (Hondures). Serà el 7 d’octubre, amb una visita a la Casa de la Vila i una xerrada que es farà a Can Comamala. Relatiu a aquesta activitat, l’alcalde Miguel Comino ha destacat: “Tenim reptes globals que necessiten respostes conjuntes i justes. La tasca és ingent i pot semblar aclaparadora, però està al nostre abast canviar el món, com ho demostren les experiències individuals i col·lectives que ens explicaran aquests dies les persones defensores dels drets humans”. I ha afegit: “Els vicentins i les vicentines tenim la sort d’escoltar testimonis que ens serviran d’inspiració per millorar el planeta des del món local”.

Trobareu la programació al web municipal.

 

Cicle de Teatre Solidari

La programació dalt de l’escenari del Centre començarà el 16 d’octubre amb l’obra “Aventura en estel”, un espectacle on l’art de la papiroflèxia i l’art de les ombres ens ensenyen que les diferències no fan altra cosa que enriquir-nos. El dia 21 es representarà “Annobón”, un viatge cap a Guinea després de la seva descolonització. La darrera serà el 22 d’octubre, amb l’obra: “No es país para negras”, una comèdia dramàtica que congela el somriure sobre el racisme a Espanya.

Cicle de Cinema Solidari

La Vailet acollirà la projecció d’un seguit de pel·lícules que tenen en comú una gran qualitat artística i un missatge social molt potent. La primera serà “Supa modo”, el dia 12, que narra la història d’uns infants que fan front, amb imaginació, a una malaltia dura; la següent serà el dia 13 quan es projectarà “Sinjar”, sobre la difícil situació de la frontera entre Iraq i Síria; el dia 14 veurem “El Camino”, un documental que reflecteix la realitat de la immigració en un camí que recorren milers, milions de persones des d’Àfrica i cap a Europa; pel dia 19 està previst la projecció de “Wallay”, un film que ens mostra allò quotidià d’una comunitat rural a l’Àfrica Occidental de la mà de personatges reals i realistes; i la darrera serà el dia 20 amb “Gràcies per la pluja”, sobre un moviment comunitari d’agricultors kenià que lluiten contra els impactes del clima extrem.

Altres activitats

Més enllà dels cicles de cinema i teatral, també es daran exposicions i tallers. En primer lloc, el dia 7 d’octubre s’inaugurarà la mostra “Cara a cara amb les violències”, un recorregut fotogràfic pels múltiples impactes de les violències al Triangle Nord d’Amèrica Llatina. En segon lloc el dia 10 es podrà veure l’exposició “The backaway”, un recorregut fotogràfic que mostra el recorregut de les persones migrants. Ambdues es podran veure fins al 21 d’octubre a Can Comamala.

Per altra banda, del 7 al 21 d’octubre es faran tallers amb batxillerat i ESO a l’INS Gabriela Mistral i Frederic Mompou amb lectures i projeccions audiovisuals; i el dia 17 es farà un taller sobre referents diversos al Centro Amigos.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat