Comença la transformació del carrer de Barcelona per esdevenir de prioritat per als vianants i per impulsar el comerç de Vila Vella

  • Els treballs s’iniciaran properament a la cruïlla del carrer d’Àngel Guimerà i provocaran algunes afectacions a la mobilitat
  • El projecte compta amb un pressupost de 420.000 euros i el termini d’execució previst és de cinc mesos

Després del tancament al trànsit de vehicles perquè el veïnat recuperi l’espai públic de Vila Vella, properament s’iniciarà la reurbanització del carrer de Barcelona per consolidar aquest canvi en la mobilitat i la qualitat de l’aire, i per impulsar el comerç del casc antic. El projecte compta amb un pressupost de 418.659,15 euros i el termini d’execució és de cinc mesos.

Amb els treballs es persegueixen tres grans objectius:

  • Fer el carrer plenament accessible per als vianants
  • Impulsar el comerç de la zona de Vila Vella
  • Resoldre les patologies de la via i millorar el confort veïnal

La primera fase, la que s’executa ara, comprèn el carrer de Barcelona entre el carrer del Riu i el carrer d’Àngel Guimerà. En properes fases s’actuarà també als carrers de Rafel Casanova i carrer del Pas del Llop. Les obres aniran en paral·lel a les obres del carrer del Comerç.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha explicat: “Avancem amb el projecte de pacificar Vila Vella per a la millora de la qualitat ambiental -reduint el trànsit rodat-, i per afavorir que la ciutadania recuperi l’espai públic. Amb aquests canvis també impulsarem el comerç al casc antic, una zona clau en l’activitat social i econòmica del municipi”.

La reurbanització del carrer de Barcelona s’anirà executant per trams, per minimitzar les afectacions a la mobilitat, que seran inevitables:

  • Es començarà per la cruïlla del carrer d’Àngel Guimerà, cap a la cruïlla del Pas del Llop. Els vehicles hi podran circular, la via no quedarà tallada.
  • En una segona fase s’actuarà en el tram comprès entre la plaça de Lluís Companys i el carrer del Pas del Llop.
  • A la darrera ja es faran obres a la cruïlla amb Pas del Llop.

Mentre durin els treballs hi haurà afectacions puntuals als guals particulars de les finques veïnes. S’informarà adequadament de cada canvi necessari per al desenvolupament de les obres.

Posted in Incidències en la via pública, Medi ambient, Ocupació i empresa, Salut i seguretat, Territori i mobilitat