Consells d’autoprotecció per evitar riscos durant els mesos d’hivern

  • Protecció Civil posa en marxa una campanya per informar a la població sobre accions de seguretat davant d’onades de fred, manteniment de sistemes de calefacció i de prevenció dels contagis de la Covid-19 en espais tancats, entre d’altres

Ja ha arribat l’hivern i durant aquesta estació cal tenir en compte les inclemències meteorològiques i com ens podem preparar per evitar riscos. En concret, les onades de fred i els sistemes de calefacció que tenim a casa cal que centrin la nostra atenció: pel que fa el primer element, per evitar emmalaltir i; pel que fa al segon, per garantir la nostra seguretat i la del veïnat. Així, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts dona suport a la difusió de la campanya de Protecció Civil Nadal Segur.

Es tracta d’un recull de consells de preparació i sensibilització davant els riscos d’hivern que poden produir emergències greus, com són les nevades, les onades de fred, les allaus i les ventades i també sobre la intoxicació per mala combustió atès que cada any hi ha incidents i víctimes per lamentar. Com a novetat, hem ampliat la campanya amb consells per gaudir d’un Nadal segur incorporant les mesures de prevenció per la COVID-19.

Trobareu a continuació els enllaços als consells d’autoprotecció de cada risc publicats:

El consistori sempre es fa ressò dels avisos meteorològics i de les situacions d’alerta, a través dels comptes municipals a les xarxes socials. Així, recomanem a la població estar atenta a les previsions i seguir aquestes recomanacions per evitar incidències.

 

Posted in Salut i seguretat