Com cal actuar en cas de maltractament o agressió

Com actuar segons en trobem davant d’un maltractament o agressió sexual:

Com cal actuar en cas de conèixer algun cas de violència masclista?

Si observem algun cas de violència de gènere al nostre entorn, és important que actuem amb cautela. Recomanem posar-nos en contacte amb el SIAD o amb el centre d’atenció primària. Si el cas es greu, podem posar denuncia a mossos d’esquadra.

Com actuar en cas de ser víctima d’un maltractament físic o una agressió sexual

  • En cas de patir un maltractament físic o una agressió sexual, cal anar a un centre sanitari, sense rentar-se ni canviar-se de roba i demanar un certificat mèdic.
  • A continuació, cal presentar-se a la comissaria del Mossos d’Esquadra amb el certificat mèdic. Si hi ha testimonis de l’agressió és convenient que també hi vagin.
  • Abans de signar la denúncia, cal llegir-la i comprovar que s’ajusta al que s’ha declarat. La persona que fa la denúncia té dret a demanar justícia gratuïta. Recomanem demanar una còpia de la denuncia.

Si has sigut víctima de maltractaments a  casa.

En primer lloc, cal trucar al telèfon d’emergència (112). La dona maltractada i els seus fills i filles poden marxar del domicili conjugal i restar-ne fora durant 30 dies, si durant aquest temps es  presenta la demanda de separació als jutjats. Abans de sortir de casa es convenient agafar  els objectes personals i alguns documents (llibretes d’estalvi, cartilla de la seguretat social, certificats mèdics, passaport, DNI o NIE, etc)

 

No estàs sola, som… a prop teu