S’inicia el curs escolar a Sant Vicenç dels Horts amb prop de 3.800 alumnes als centres educatius

  • S’han reduït les ràtios a P3 per contribuir a la millora educativa
  • L’Institut Gabriela Mistral estrena el Cicle Formatiu Bàsic d’Informàtica

Els centres escolars de Sant Vicenç dels Horts han iniciat avui el nou curs escolar 2021-2022 amb total normalitat. Enguany seguiran les mesures per contenir la pandèmia: les entrades seran esglaonades per evitar aglomeracions i s’han de mantenir les distàncies de seguretat.

El curs comença amb 783 alumnes en 2n cicle d’Educació infantil (P3, P4 i P5), 1.728 nens i nenes en cursos de primària i 1.281 alumnes d’ESO. En total, 3.792 persones iniciaran un curs en estudis obligatoris a Sant Vicenç dels Horts. Per altra banda, les escoles bressol municipals han començat el curs amb plena ocupació, amb 37 alumnes al Petit Mamut i 73 a l’Alegria. Totes les famílies de Sant Vicenç dels Horts que han sol·licitat una plaça dins del termini l’han obtinguda. Trobareu tota la informació aquí.

La regidora d’Educació, Patrícia Higueras, ha desitjat molt bon inici de curs a la comunitat educativa i ha manifestat: “Un any més volem traslladar un missatge de tranquil·litat i confiança a totes les famílies i treballadors i treballadores de les escoles i instituts. Els centres educatius són espais segurs, i amb el coneixement adquirit l’any passat garantirem una educació de qualitat i seguint totes les mesures de seguretat”. La regidora també ha elogiat la tasca dels equips dels centres vicentins: “Els nostres centres tenen projectes educatius de gran qualitat, amb capacitat per atendre les necessitats de l’alumnat i amb el compromís ferm i convençut del personal docent que els porten a terme”.

Com a novetats destacades del curs present, cal destacar que s’han reduït les ràtios de P3, passant de 25 a 23 alumnes per aula. Amb aquesta iniciativa es vol contribuir a la millora de l’atenció educativa i assolir l’èxit educatiu de tot l’alumnat. Properament també s’iniciarà el cicle de tallers de criança positiva Eduquem en família: formació que pretén orientar i donar suport a pares i mares al voltant de temes les relacions familiars, la convivència, l’orientació acadèmica, la salut o el vincle escola-família.

Estrena del cicle d’Informàtica

Pel que fa a l’oferta, destaca com a novetat la posada en marxa de la Formació Professional Bàsica a l’Institut Gabriela Mistral, amb l’itinerari de CFGB Informàtica d’oficina. Aquests cicles formatius van dirigits a l’alumnat que ha cursat tercer curs d’Educació Secundària Obligatòria (o, excepcionalment, segon curs), qui l’equip docent proposa als alumnes especialment motivats pels aprenentatges professionals. Així, se’ls obre la porta a obtenir l’ESO a la vegada que aprenen una professió.

En breu es donarà inici el cicle de tallers de criança positiva Eduquem en família; formació que pretén orientar i donar suport a pares i mares al voltant de temes les relacions familiars, la convivència, l’orientació acadèmica, la salut o el vincle escola-família.

L’Ajuntament fa millores a les escoles

Com cada any abans de l’inici del curs els serveis municipals actuen a diversos centres educatius fent tasques d’arranjament i de renovació del material i les seves instal·lacions. Enguany s’ha actuat de manera destacada a l’escola bressol municipal Petit Mamut, l’Escola la Guàrdia, l’Escola la Vinyala, l’Escola Sant Antoni i l’Escola Sant Josep. Trobareu tota la informació aquí

Posted in Educació