Sant Vicenç dels Horts clou una Festa Major d’Hivern i 38a Mostra que s’ha tornat a viure amb intensitat

  • Després de l’aturada pandèmica les activitats han tornat a ser presencials, seguint amb tots els protocols de seguretat
  • La 38a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i la 5a Mostra Internacional de Pastisseria es reivindiquen com els puntals del calendari festiu vicentí

Sant Vicenç dels Horts ha tornat a viure, de manera presencial, una nova edició de la Festa Major d’Hivern, de la 38a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i de la 5a Mostra Internacional de Pastisseria. Tot plegat reuneix milers de persones al municipi durant tres dies, que s’interessen per l’oferta lúdica, cultural i comercial que proposa Sant Vicenç dels Horts cada any. Seguint amb els protocols de seguretat sanitària, enguany diversos espais han canviat d’ubicació per afavorir les distàncies de seguretat, i s’ha controlat l’accés dels esdeveniments que es duien a terme en interiors.

Durant l’acte de cloenda l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va expressar ahir el seu agraïment a totes les persones, entitats, comerços, empreses i institucions que han treballat i donat el seu suport perquè tots els actes es poguessin dur a terme, i va afirmar: “Era tot un repte i ho hem aconseguit. I això suposa un pas molt important, que ens anima a continuar treballant per la reactivació econòmica i la recuperació social”.

Amb l’acte de cloenda es va retre homenatge a totes les persones que han perdut la vida durant la pandèmia, i també al veïnat i serveis municipals que s’han deixat la pell per donar suport a les persones que més ho han necessitat. “L’acte d’avui té un component de tristesa, però també d’optimisme. Perquè a més sabem que les persones que han marxat estarien molt orgulloses de veure com ens estem recuperant gràcies a l’esforç i a la solidaritat de tots els vicentins i les vicentines. Recuperem, poc a poc i amb pas ferm, la normalitat, el pols a la vida en societat”, va afirmar l’alcalde. S’ha fet un reconeixement al personal de la Brigada, de la Policia Local, dels Serveis Socials, de consergeria dels edificis municipals, i al personal de neteja. A més, també s’ha agraït explícitament la solidaritat d’entitats com Creu Roja i Càrites, i també la tasca desenvolupada per la xarxa de suport Sant Vicenç en Xarxa, entre d’altres col·lectius.

Capital internacional de la pastisseria

En la cinquena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, Sant Vicenç dels Horts ha tornat a ser l’epicentre del sector. Amb la carpa de demostracions en directe a la plaça de la Vila, centenars de persones, aficionades o no a aquest dolç món, es van acostar per seguir les receptes de professionals de renom internacional com Richard Hawke, Camila Elizalde, Jesús Fuentes o Guilherme Guise, entre d’altres. Trobareu tots els vídeos de la cuina en directe al canal de Youtube municipal.

Per altra banda, el sector valora especialment aquesta Mostra perquè ja estan totalment consolidats els Premis Fava de Cacau a les millors 50 pastisseries de Catalunya. Centenars de professionals van assistir a la gala i van expressar el seu agraïment perquè es faci una aposta tan decidida per la difusió de la qualitat gastronòmica del país. Si voleu conèixer tots els premiats, els trobareu aquí

Recuperació de la vida social i comercial

La majoria de l’activitat es va traslladar al lateral de la carretera de Sant Boi, entre els carrers del Pas del Llop i d’Antoni Gaudí, un espai més ampli que no pas els estrets carrers de Vila Vella. La 38a Mostra ha suposat un impuls pel comerç i la gastronomia locals, en vies de recuperació després de l’aturada pandèmica. S’han realitzat tallers i sessions de cuina en directe, a més de la segona edició de vídeos curts del comerç local, que s’han difós per les xarxes socials municipals durant tot el cap de setmana. Pel que fa l’agricultura, l’essència de Sant Vicenç dels Horts, es van portar a terme activitats diverses com xerrades i tallers per petits i grans.

Actes festius per retrobar l’esperit de Festa Major

La virtualitat de l’edició del 2021 va quedar del tot enrere amb la programació d’actes culturals de la Festa Major d’hivern, sempre amb limitació d’aforament i seguint les recomanacions de seguretat. Els vicentins i vicentines han pogut gaudir de música en directe amb els concerts de Suu, La Taverna del Poble o l’orquestra La Montecarlo; espectacles teatrals com “Impro Show” de Planeta Impro, “Ni Rastre de Qui Van Ser” de Fel Faixedas i Carles Xuriguera; o espectacles de cultura popular a l’aire lliure com les cercaviles de gegants i castellers, i el tradicional correfoc a càrrec de la colla de diables Àngels Diabòlics.

Posted in Cultura, Economia, Joventut i infància, Medi ambient, Ocupació i empresa, Solidaritat, Cooperació i Voluntariat