Protecció Civil activa l’alerta d’una onada de calor durant els propers dies

  • L’Ajuntament Sant Vicenç dels Horts recomana extremar les precaucions aquests dies i seguir els consells de seguretat que ofereix Protecció Civil

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla PROCICAT per onada de calor davant de l’episodi d’altes temperatures que es viu des del 15 de juny i que pot allargar-se fins a finals de setmana. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha possibilitat de que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l’any a gairebé a tot Catalunya, en especial a l’interior. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana molt de seny a la ciutadania i que vetlli per la seva salut i la de les persones del seu voltant.

Mesures que ha pres l’Ajuntament

El consistori mantindrà oberts els centres municipals públics en horari habitual perquè la ciutadania vulnerable que ho necessiti pugui descansar en un espai climatitzat. A més, s’ha informat a les escoles que tinguin cura a l’hora de l’esbarjo i si no tenen climatització a les aules que prevegin alternatives de ventilació. Pel que fa als centres esportius, si tenen previsió d’activitats dirigides a l’exterior, que recordin als assistents que es mantinguin hidratats i si fos possible, fer-les a l’ombra. Per últim, l’Ajuntament ha contactat amb les residències de gent gran perquè extremin la precaució, perquè no facin activitats a l’exterior i perquè activin la climatització, si no ho tenen ja encès, entre d’altres mesures.

Algunes recomanacions a seguir

Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua. Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

 

Posted in Salut i seguretat