Pas endavant per la transformació de Sant Vicenç dels Horts en Smart City

  • Se signa un conveni entre l’Ajuntament i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria per idear nous projectes per a la millora de la gestió dels serveis públics

Com implementar les noves tecnologies per aconseguir uns serveis a la ciutadania més eficients i sostenibles? Amb aquesta premissa les ciutats avancen cap el que s’anomena Smart City – ciutats intel·ligents-, amb projectes que es basen en l’anàlisi de dades i l’adopció de tecnologies que permetin oferir uns millors serveis públics.

Així, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha signat un conveni amb Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE), una institució prestigiosa consorciada entre la Universitat Politècnica de Catalunya i la Generalitat, amb la cooperació de la UNESCO i els fons europeus de desenvolupament regional de la Unió Europea. L’objectiu de l’acord és el desenvolupament i implementació de solucions de comunicació, seguretat, sensorització i desencadenament de processos en el marc “smart cities” (ciutats intel·ligents), així com d’assessorament i formació pel que fa a noves tecnologies i gestió del canvi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha explicat: “Aquest conveni ens permet situar Sant Vicenç com a un municipi innovador, una smart city de debò, que mira al futur. La tecnologia ens ha de permetre arribar millor a la ciutadania”. I ha destacat els beneficis que tindrà aquesta activació tecnològica: “Volem que la relació amb els vicentins i les vicentines sigui el més directa i el més fàcil possible. Sant Vicenç s’ha de posar al dia i ha de poder competir en tecnologia i en capacitat de resposta a la ciutadania com qualsevol altra ciutat. Treballem per tenir una ciutat pionera, que avança i que no té res a envejar a qualsevol altra ciutat de Catalunya”.

Aquest conveni és un paraigües que ens permetrà desenvolupar diferents projectes.

Un element clau serà la instal·lació de sensors per la ciutat. D’aquesta manera es podran analitzar les dades que rebin, així com preveure i anticipar qualsevol situació d’interès (alerta, risc, emergència, etc.) per ajudar a coordinar els recursos d’una manera més eficient, ràpida i eficaç i facilitar la presa de decisions en temps real. Fruit d’aquest anàlisi sorgiran nous projectes per la gestió del trànsit, l’impuls de la sostenibilitat, la millora de l’atenció a la ciutadania, etc. La col·laboració entre el consistori i el CIMNE tindrà una vigència de dos anys.

 

Posted in Noves Tecnologies