Participa als concursos culturals Francesc Siñol de fotografia i Santiago Arizón de curtmetratges

 • Fins el 26 de gener de 2022 teniu temps per fer arribar les vostres obres a l’Ajuntament i guanyar grans premis

Un any més Sant Vicenç dels Horts es conjura per fer aflorar la creativitat de la ciutadania, i ja es pot participar al 9è Concurs de Fotografia Francesc Siñol i al 9è Festival de Curtmetratges Santiago Arizón. El termini per presentar les obres és el 26 de gener de 2022. El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha encoratja a participar “en uns concursos que ja són referents”, tot recordant: “Durant la pandèmia la cultura ha estat una de les grans eines per enfortir la societat; quan ens van confinar als domicilis, milers de ciutadans van fer de l’expressió artística una forma de reparació i de reflexió estètica. Els concursos SAC i Siñol són una bona oportunitat per difondre tot aquest talent”.

Tot seguit us resumim les bases de les convocatòries.

9è Concurs de Fotografia Francesc Siñol

 1. Qui hi pot participar?
 • Categoria d’adults: qualsevol persona major de 18 anys, estigui o no censada a Sant Vicenç dels Horts.
 • Categoria juvenil: menors de 18 anys, censats a Sant Vicenç dels Horts.
 1. Quines imatges s’han de presentar?

Cada concursant pot presentar un màxim de 5 fotografies de temàtica lliure o on la ciutat en sigui la protagonista. Aquestes obres seran valorades per un jurat que atendrà als criteris de  la qualitat de l’obra, l’originalitat, la contribució cultural al municipi i la integració en el teixit cultural. Les obres s’han de presentar al SIAC amb el formulari d’inscripció, i publicar-les a través del teu compte públic d’Instagram, amb l’etiqueta #9concursfotografiafrancescsiñolsvh, seguir el compte d’Instagram @ajuntamentsvh i esmentar-lo a la publicació participant al concurs.

Quins premis hi ha?

Els premis seran els mateixos per a les dues temàtiques a concurs (lliure o Sant Vicenç dels Horts capturat en imatges):

 1. Categoria juvenil:

1r premi, 200 € en metàl·lic

2n premi, 100 € en metàl·lic

 1. Categoria d’adults:

1r premi, 550 € en metàl·lic

2n premi, 350 € en metàl·lic

Premi local, 250 € en metàl·lic

 

9è Festival Internacional de Curtmetratges Santiago Arizón

 1. Qui hi pot participar?

Hi ha dues categories:

 • Categoria d’adults: Qualsevol persona major de 18 anys, estigui o no censada a Sant Vicenç dels Horts.
 • Categoria juvenil: Quan el/la director/a sigui menor de 18 anys o bé quan el 75% dels participants del curtmetratge siguin menors de 18 anys, estiguin o no censats a Sant Vicenç dels Horts.
 1. Com han de ser les obres?

Les pel·lícules han de ser curtmetratges, per tant no podran excedir els 25 minuts (amb els crèdits inclosos). No hi ha limitació quant al tema, només se n’exclouen les pel·lícules institucionals o publicitàries o les que atemptin contra la dignitat de les persones i/o contra drets humans. Les obres han de ser originals.

No hi ha limitació tampoc quant a l’idioma original: les obres presentades en un idioma diferent del català o el castellà han d’estar subtitulades en català o en castellà. No obstant això, per a la categoria juvenil només s’accepten curtmetratges en català.

Aquestes obres seran valorades per un jurat que atendrà als criteris de la qualitat de l’obra, l’originalitat i la integració en el teixit cultural.

 1. Quins premis hi ha?

Els premis seran els següents:

 1. Categoria juvenil:

1r premi, 400 € en metàl·lic

Premi local, 250 € en metàl·lic

 1. Categoria d’adults:

1r premi, 1.350 € en metàl·lic

2on premi, 700 € en metàl·lic

Millor curt en llengua catalana, 700 € en metàl·lic

Premi local, 500 € en metàl·lic

 1. Com es pot participar al concurs?

És imprescindible que totes les persones emplenin el formulari d’inscripció, que es pot descarregar de la pàgina web www.svh.cat i que el registrin presencialment al SIAC o digitalment al registre electrònic general de l’Ajuntament. Amb el formulari s’haurà d’adjuntar una imatge de la caràtula del curtmetratge amb una breu sinopsi del mateix, i facilitar un enllaç per poder accedir al curt presentat al festival. Per fer-ho s’haurà d’entrar al bàner “elSAC Festival Internacional Santiago Arizón de Curtmetratges” que es troba en aquest web de l’Ajuntament i registrar-s’hi.

Posted in Cultura