Les restriccions per risc d’incendi permeten mantenir el correfoc de Festa Major d’Estiu

  • Per garantir la integritat del parc del Pi Gros s’evitarà el sarau de la plaça de Narcís Lunes

El comitè municipal d’emergències, encapçalat per l’alcalde Miguel Comino, està amatent de l’evolució meteorològica i dels avisos que Protecció Civil fa arribar als municipis, relatius a l’augment de temperatures i el risc d’incendi forestal. En la darrera reunió mantinguda aquest matí s’ha acordat que el correfoc de Festa Major d’Estiu previst per dissabte 23 de juliol es podrà fer, però amb alguns canvis. Tot el transcurs pel nucli urbà no s’afecta, des de la plaça de Sant Jordi fins a la plaça de Narcís Lunes; però l’espectacle “Sarau de foc” s’anul·larà per evitar riscos, atès que estava previst que es llancés pirotècnia al cel. D’aquesta manera, només estarà permesa la pirotècnia que controlen directament els diables i que es fa servir per amenitzar el correfoc i fer córrer i ballar al veïnat.

Sí que hi ha un acte que s’ha decidit ajornar fins a nou avís: la Caminada nocturna. La pròpia entitat -el Centre Excursionista Sant Vicenç dels Horts-, va prendre la decisió atenent l’elevat risc d’incendi i la recomanació de Protecció Civil de no fer activitats en l’entorn forestal.

Nova alerta per onada de calor

A més del nivell 3 (molt alt) de risc d’incendi, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per onada de calor, amb temperatures extremes des d’avui i fins el proper 25 de juliol. D’aquesta manera, es prorroguen totes les mesures preses per minimitzar els riscos per a la població:

  • Accés gratuït a la Piscina Municipal La Blava per a col·lectius vulnerables. Es recorda a la ciutadania que els col·lectius vulnerables poden accedir a la Piscina Municipal de Sant Antoni La Blava de forma gratuïta durant les hores de servei de l’equipament. Aquests grups són: persones més grans de 65 anys, embarassades, nadons i persones amb malalties cardiovasculars. Com a novetat enguany s’ha reduït l’edat mínima de les persones grans que poden utilitzar aquest servei, passant de 75 a 65 anys.
  • Les dependències municipals són refugi climàtic. S’han habilitat les recepcions de les dependències municipals com a refugi climàtic. Les zones amb arbres del parc del Pi Gros també són espais on es pot accedir per refugiar-se de la calor. En aquest cas, es demana màxima precaució per fer un ús cívic i responsable de l’espai, atès que es tracta d’un parc metropolità amb molta vegetació. Queda prohibit, això sí, l’ús de la zona de les barbacoes.
  • Tancats els accessos a les zones forestals. L’activació del Pla Alfa implica la creació d’un dispositiu de vigilància a les zones verdes urbanes i zones forestals i el tancament dels següents accessos al bosc: camí de la Font del Llargarut, camí del Remei, avinguda de Mas Picó amb carrer de Mallorca, Contraselva, carrer de la Ginesta… Com a excepció, en aquells camins que siguin d’accés a habitatges es permetrà el pas de les persones residents. Al mateix temps es tancaran les barbacoes del parc del Pi Gros.
  • Es limita l’activitat al parc agrari. Amb caràcter general, se suspèn l’activitat de 12 a 18 h i l’ús d’eines elèctriques (bufadors, radials, etc.) a menys de 500 m de massa forestal i a menys de 50 m de terrenys agrícoles.

Aquí trobareu totes les recomanacions per combatre la calor

Posted in Cultura, Medi ambient, Salut i seguretat