Les persones amb diversitat funcional ja poden accedir fàcilment a La Blava

  • L’Ajuntament ha instal·lat dues grues articulades que permeten entrar i sortir de l’aigua amb comoditat

Un pas més per fer els equipaments municipals el màxim d’accessibles. L’Ajuntament ha instal·lat dues grues articulades a la piscina d’estiu municipal de Sant Antoni – La Blava, amb les quals els veïns i veïnes amb diversitat funcional podran entrar i sortir de l’aigua amb comoditat.  La regidora de Salut, María Peláez, ha animat a totes les persones a fer servir l’equipament que “per fi és accessible per a tothom”, i ha afirmat: “Treballem colze a colze amb l’associació ADISCAP per transformar la ciutat i els serveis municipals, perquè incorporin el criteri de l’accessibilitat com a màxima”.

En aquest mateix sentit, l’Ajuntament i l’associació signen anualment un conveni de col·laboració per fomentar les activitats inclusives que impulsa l’entitat, i treballen conjuntament per implementar millores al municipi. Per exemple, aquest mateix any els serveis municipals van instal·lar una grua amb un braç articulat a la Piscina Montserrat Canals del Complex Esportiu Municipal que, gràcies a l’ús d’un arnès, permet baixar i sortir de l’aigua i sense esforç a les persones usuàries.

L’associació ADISCAP és una organització d’iniciativa social, sense afany de lucre, que promou projectes, serveis i activitats per a aquestes persones, i també treballa per a l’apoderament de les famílies de Sant Vicenç dels Horts que tenen persones dependents intel·lectuals o físiques al seu càrrec. Així, els projectes, serveis i activitats d’aquesta entitat en el nostre municipi s’emmarquen en un àmbit de prevenció, informació, atenció i inclusió per a la promoció de la salut d’aquestes persones.

Posted in Salut i seguretat