L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una noia a Múrcia

  • És la tercera víctima mortal del 2022, i la número 1.129 des que es porta el recompte des de l’any 2003

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una noia de 17 anys, Claudia Abigail, a la localitat murciana de Totana. La jove portava un dia desapareguda, i la Guàrdia Civil l’ha trobada finalment avui en un traster de la casa de la seva exparella. Els agents han detingut l’home, de 19 anys, com a presumpte autor del crim.

Amb aquest cas ja són tres els feminicidis de l’any. Recordem que la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya va ser de 44 l’any passat, i des del 2003 han mort a Espanya per violència masclista 1.129 dones.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20
Posted in Igualtat