L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’un nen de 2 anys a Barcelona

  • El succés es va produir el 24 d’agost però fins ahir no es va tancar la investigació, quan es va trobar el cadàver del pare
  • L’home s’hauria suïcidat després de perpetrar l’episodi de violència vicària, matant al seu fill per fer encara més mal a la dona

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’un nen de 2 anys a Barcelona. L’agressor fou el seu pare, com a represàlia a la seva dona de qui s’estava separant. L’home s’hauria suïcidat el mateix dia dels fets, el passat 24 d’agost, tot i que la Policia no ha trobat el cadàver fins fa poques hores i podia donar per tancada la investigació.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat ara que es tracta d’un assassinat masclista. És el que s’anomena violència vicària, que converteix en víctimes als familiars de la dona a qui l’agressor vol fer mal. La major part de les vegades és el propi pare qui exerceix aquest tipus de violència, fent mal als seus propis fills i filles per venjar-se de la seva parella o ex-parella.

 

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Concentració a la Plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar aquest i tots els feminicidis que es produeixen, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca el primer dimecres de cada mes, a les 20 h, una concentració a la plaça de Narcís Lunes. L’acte es fa per visibilitzar el mal endèmic de la violència masclista i la conjura de la societat per erradicar-la.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament. A l’agost, el SIAD municipal es manté obert tots els dies laborables.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

 

 

Posted in Igualtat