L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista de dues dones a Alacant i a Granada

  • La Delegació del Govern ha confirmat un cas ocorregut el mes d’octubre passat i un de recent

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista de dues dones a mans de les seves parelles. El primer va ocórrer a Alacant el passat mes d’octubre a Torrevella, Alacant, on una dona de 68 anys va ser assassinada  pel seu marit de 70 anys. Ho ha confirmat recentment la Delegació del Govern per la Violència de Gènere.

Per altra banda, ahir va succeir un altre feminicidi. Va morir una dona de 50 anys a Algarinejo (Granada). La Guàrdia Civil la va trobar a la fleca on treballava ja sense vida, i al domicili on residien -al pis de dalt- el cos de la seva parella, un home de 48 anys, qui s’hauria suïcidat. La dona tenia dos fills de 20 i 27 anys. Segons la Delegació del Govern per la Violència de Gènere, no constaven denúncies prèvies.

Aquest cas de Granada és el segon feminicidi de l’any. Recordem que la xifra de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya va ser de 44 l’any passat, afegint-hi el cas de Torrevella, i des del 2003 han mort a Espanya per violència masclista 1.128 dones.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferents nivells de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20

 

Posted in Igualtat