La Setmana Santa vicentina es torna a celebrar presencialment

  • La ciutadania podrà gaudir de les històriques representacions de l’Auto Sacramental i de les processons de saetes (dijous sant) i del Silenci (divendres sant), entre d’altres actes

Sant Vicenç dels Horts tornarà a gaudir de la Setmana Santa amb tota la seva esplendor. Després del parèntesi obligat per les restriccions pandèmiques, l’Ajuntament i les entitats han promogut la recuperació de tots els actes de manera presencial. Així, a partir d’avui se succeiran les celebracions culturals i tradicionals, que acostumaven a mobilitzar a milers de persones pels carrers de la ciutat.

La Setmana Santa vicentina no seria possible sense la implicació de l’Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada, que organitza la processó de Dijous Sant del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad; i el Cos de Portants del Sant Crist, que organitza la Processó de Penitència de Divendres Sant i l’Auto Sacramental, una activitat que va començar al s. XVI. Ambdós actes tenen un gran arrelament a la nostra ciutat i una gran notorietat dins i fora del municipi, convertint la Setmana Santa vicentina en una de les més importants de Catalunya.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha explicat: “L’esforç conjunt d’entitats i Ajuntament ens porta de nou una programació de Setmana Santa única, orgullosament vicentina, que és referent al Baix Llobregat i arreu de Catalunya”.

Enguany intervindrà a la presentació com a pregoner el president de la Federació Catalana de Passions, Jordi Carapuig i Barberà. Podeu consultar tots els actes al programa de la Setmana Santa.

Una celebració històrica i impulsada per les entitats

L’entitat Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada realitza la Processó de Setmana Santa de Dijous Sant, una activitat que va començar l’any 1999 i que té una gran repercussió en la nostra ciutat. Cada any realitzen un gran esforç en el manteniment, la renovació, l’arranjament i el guarniment dels passos, treball que realitzen els seus col·laboradors de manera voluntària. A més es compta amb la participació d’artistes de renom, músics i cantants que fan que sigui una de les processons d’arrel andalusa més importants de tota Catalunya.

Per altra banda el Cos de Portants del Sant Crist organitza una de les processons més antigues i més reconegudes del nostre país, la qual s’estima que es va iniciar l’any 1587. La processó de Divendres Sant i el seu Auto Sacramental tenen un gran reconeixement a nivell nacional, fet que provoca que la nostra ciutat sigui visitada de manera especial en aquests dies.

Posted in Cultura