La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts incorpora 6 agents nous i avança cap al projecte de la Unitat de Proximitat

  • A l’octubre es posarà en marxa la nova secció, que tindrà com a objectiu principal mantenir de manera estable un contacte estret amb ciutadania, comerços i entitats

La Policia Local de Sant Vicenç dels Horts compta amb 6 nous agents, que acaben de superar la formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Ara començarà un període de pràctiques d’un any, tot i que ja formen part de la plantilla de manera efectiva, i quan les superin obtindran una plaça de funcionariat policial. A més d’aquestes incorporacions, properament es convocaran tres places més.

Així, s’espera que la plantilla de la Policia Local es trobi al 100% un cop es produeixin les incorporacions previstes, un dels objectius del mandat per disposar dels màxims efectius i donar un millor servei a la ciutadania. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha felicitat els nous agents “pel que serà una nova etapa il·lusionant, que permetrà a la Policia establir lligams més forts amb la ciutadania”. I ha afegit: “Seguim treballant per disposar dels recursos necessaris per tenir el millor cos policial. Amb aquestes incorporacions ja podrem posar en marxa projectes clau per a l’atenció ciutadana i noves polítiques en matèria de seguretat ciutadana”.

La previsió és que al mes d’octubre es posi en marxa la nova Unitat de Proximitat, un projecte per fer més present la Policia Local en el dia a dia de la ciutadania, les entitats i els comerços, sobretot en tasques de prevenció i de patrullatge a peu. En total, s’hi destinaran 5 agents, que treballaran de dilluns a divendres de 8 a 13.30 h i de 16 a 19 h. Les tasques més destacades de la Unitat de Proximitat seran:

  • Educació vial a les escoles, a l’alumnat de 4t i de 6è de Primària.
  • Prevenció a peu de carrer a les zones comercials i a carrers i zones amb més densitat de població, com ara La Vinyala, Vila Vella, Can Ros – El Serral i els entorns de les estacions de FGC, entre d’altres.
  • Interacció directa amb veïnat, comerços, associacions veïnals, etc.

La nova unitat facilitarà l’intercanvi d’informació amb el veïnat i que la Policia Local tingui un coneixement més eficient sobre incidències o problemàtiques que es produeixin en el dia a dia dels barris.

Posted in Salut i seguretat