La Policia Local alerta al veïnat que no obri la porta a personal operari indegudament identificat

  • Diverses persones han denunciat possibles estafes per revisions de gas falses

La Policia Local ha tingut coneixement de diverses denúncies de veïns i veïnes, alertant de persones que es fan passar per operàries del gas i que simulen fer revisions. En la majoria de casos, es tracta de grups organitzats que seleccionen víctimes, sovint d’edat avançada i en ocasions aconsegueixen entrar dins del domicili per robar objectes de valor, sobretot joies i diners. La Policia Local ha atès les denúncies i sembla ser que una persona simula que fa una revisió de les instal·lacions i passa una factura falsa, i un cop cobra en metàl·lic marxa corrents de l’habitatge.

Segons expliquen els Mossos d’Esquadra en comunicacions de seguretat, en altres casos poden actuar dues persones: mentre una persona distreu a la víctima i simula fer la revisió, l’altra recorre el pis per trobar diners o objectes de valor. Per tal d’evitar robatoris i estafes, es recomana seguir els consell de seguretat següents:

  • No obriu sense preguntar qui és i on va. Demaneu veure l’acreditació. En cap cas no permeteu el pas al vostre domicili a persones desconegudes, especialment si no heu concertat la cita amb l’empresa .
  • La inspecció de la vostra instal·lació de gas s’ha de realitzar cada 5 anys. L’obligació de realitzar aquesta inspecció s’anuncia prèviament per escrit (enviat per l’empresa distribuïdora de gas).
  • Si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei relacionat amb el gas o la llum truqueu a la companyia o a la Policia Local.
  • Amb l’excusa de conèixer el vostre consum d’aigua, llum o gas o de comprovar si les vostres dades són correctes, potser us demanaran un document o una factura: no lliureu aquesta documentació ja que les vostres dades poden ser utilitzades per a altres finalitats no desitjables.
  • No pagueu cap import en efectiu, el cost de la revisió es carregarà al rebut mensual.

Trobareu més informació i consells de seguretat en aquest enllaç

Posted in Salut i seguretat