Els infants de 5 a 11 anys es poden vacunar contra la Covid-19 a partir de dimecres 15 de desembre

El departament de Salut de la Generalitat ja ha habilitat la web per demanar cita prèvia de la vacuna Covid-19 per a infants d’entre 5 i 11 anys. Els pares i mares, o bé qui tingui la tutoria legal del menor, han d’accedir al web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ i emplenar les dades que se sol·liciten.

Els infants rebran la vacuna de Pfizer, l’única vacuna pediàtrica que, de moment, ha aprovat l’Agència Europea de Medicaments (EMA). La dosi infantil és de 10 micrograms, un terç de la que es dona a les persones més grans de 12 anys. Els infants rebran dues dosis en un interval de 8 setmanes. Com en el cas de les persones adultes, els nens i nenes que han patit la malaltia rebran només una de les dues dosis.

La regidora de Salut Pública, María Peláez, ha destacat la importància de “continuar lluitant contra la propagació del virus amb totes les eines que la ciència posa al nostre abast”. “L’Agència Europea del Medicament avala una vacuna que és segura i que ens ajudarà a protegir els més petits i, en general, a tota la població”, ha afegit, tot recordant que l’Ajuntament està en “coordinació constant amb el Centre d’Atenció Primària i amb el seu personal sanitari”.

Com accedir a La Meva Salut de fills/es menors

D’altra banda, Salut recorda que els pares, mares o responsables legals de persones poden demanar l’accés a La Meva Salut dels seus fills/es menors de 18 anys i dels tutelats. Les persones adultes han de disposar d’accés al seu espai en La Meva Salut abans de demanar l’alta per accedir a La Meva Salut dels menors.

La petició és individual i l’ha de fer personalment el pare, mare o tutor des del formulari web i, en cas necessari, de manera presencial al CAP.

 

 

 

Posted in Salut i seguretat