El projecte Ubuntu proporciona productes bàsics a famílies de Sant Vicenç dels Horts

  • Gràcies a la venda de nines solidàries als comerços, el banc d’aliments El Rebost, ha distribuït pa, bolquers i tovalloletes durant l’estiu
  • El voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa s’encarrega de crear aquestes figuretes cosides a mà i amb roba reciclada

La xarxa de suport i voluntariat Sant Vicenç en Xarxa, coordinada per l’Ajuntament, continua impulsant el projecte Ubuntu per a contribuir a l’accés a més diversitat d’aliments i productes de primera necessitat per part del banc d’aliments, El Rebost. Diferents comerços locals s’han adherit al projecte, venen les figuretes Ubuntu creades amb roba reciclada, llana, fusta i filferro, fetes pel propi voluntariat de la xarxa i per tothom que s’hi vulgui sumar. Els diners que cada comerç recull amb la venda es converteix en saldo per a què el rebost pugui comprar allò que necessiti. Posteriorment, es distribueix entre les famílies usuàries del Rebost de Sant Vicenç dels Horts.

Gràcies al projecte, en els darrers mesos d’estiu, s’ha afegit al subministrament que ja fa el  Rebost, bolquers i tovalloletes per a nadons. A més, també hi ha hagut pa diàriament durant dues setmanes, fet que ha beneficiat a 172 famílies.

La regidora de Participació Ciutadana, Paqui Capellades, ha destacat el paper clau de la ciutadania: “Animem a tota la població a participar d’aquest projecte, ja sigui ajudant a confeccionar les nines o bé comprant-les al comerç local. Amb molt poc, ajudaran a moltes famílies”. I ha afegit: “Ubuntu és un exemple més de l’esperit solidari i compromès de Sant Vicenç dels Horts, i volem que tingui continuïtat i s’ampliï amb més propostes”.

Trobareu tota la informació sobre la feina del voluntariat de Sant Vicenç en Xarxa en aquest enllaç.

 

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat