Visites guiades a l’espai museístic Molí dels frares

Descripció

Visita personalitzada i guiada. S’ explica la història d’aquest molí fariner. Quan va sorgir, qui el feia servir, qui el portava i com i que aportava al vida de la població.

Aquest molí fariner, datat de l’època medieval i en funcionament fins al segle XIX, es converteix ara en un equipament cultural i didàctic molt important per als infants de les diferents escoles del municipi i d’arreu de la comarca. A Sant Vicenç dels Horts hem d’estar molt orgullosos per espais com aquest i com el del forn romà, al centre del poble, els quals ens ajuden a entendre d’on venim els vicentins i per què som com som.

A l’ espai museístic hi ha projeccions, audiovisuals, maquetes i plafons explicatius que permeten conèixer l’estructura i el funcionament del Molí, la importància de l’aigua i el dia a dia de la feina dels moliners.

L’activitat serà susceptible de modificacions per causes sanitàries.

Objectius

  1. Donar a conèixer el funcionament de l’antic molí fariner de la població.
  2. Conèixer i entendre el funcionament tecnològic de l’energia hidràulica i el que va representar a l’edat mitjana.
  3. Identificar les diferents parts d’un molí fariner.
  4. Conèixer la importància social dels molins. La vida quotidiana del moliner, les feines agràries, estris i eines que s’utilitzaven al molí. La societat feudal. La importància del pa.
  5. Conèixer i valorar les restes del Molí dels Frares.

Calendari i Horari

Es fixarà en funció de les indicacions del centre i disponibilitat dels organitzadors.

Lloc

Espai Museístic  Molí dels Frares