Recerca digital i bibliografies amb els recursos de la Biblioteca Municipal Les Voltes

Descripció

 • Explicació dels diversos recursos físics i digitals per a la recerca d’informació a la biblioteca: catàleg, Biblioteca Virtual, bases de dades, etc.
 • Explicació dels elements bàsics en la citació de fonts documentals que s’inclouen en una bibliografia o webgrafia.
 • Criteris bàsics per a la valoració de fonts d’informació fiables a Internet.
 • Breu explicació de l’app BibliotequesXBM. Recursos de recerca, reserva d’ordinadors i altres serveis.
 • Una setmana abans de la visita s’envia un correu electrònic als centres educatius amb un guió del contingut de la visita. Es recordarà la importància de dur un dispositiu mòbil propi per a dur a terme pràctiques sobre els continguts explicats. També serà imprescindible haver-se vingut a fer el carnet de biblioteca abans de la visita.

Objectius

 1. Conèixer la diversitat documental de fonts a utilitzar en un treball de recerca i com citar-les.
 2. Formar usuaris autosuficients per la recerca de la informació a partir dels recursos digitals que s’ofereixen des de la biblioteca.
 3. Oferir recursos per a la cerca d’informació i divulgar els criteris per reconèixer la fiabilitat de les fonts d’informació digitals.
 4. Conscienciar els usuaris/àries dels recursos físics de la biblioteca útils per al treball de recerca tant a nivell documental com d’usos d’espai.
 5. Conscienciar sobre el sistema d’ordenació de llibres de les biblioteques.
 6. Donar a conèixer les eines d’informació i comunicació digitals de què disposa la Biblioteca a internet: prestatges virtuals de la Biblioteca Virtual, servei de préstec d’eBiblio i app BibliotequesXBM

Calendari i Horari

Un cop s’hagin formalitzat les inscripcions i durant la 1a setmana d’octubre es pactarà el calendari amb cadascun dels instituts.

Les visites es faran sempre els dimecres entre 10 i 13 h.

Lloc

L’activitat es farà a la Biblioteca  Municipal Les Voltes.

C/Nou, 1-9 08629 Sant Vicenç dels Horts