Descripció
La proposta didàctica ‘Qui viu als estanys?’ dona a conèixer la importància dels punts d’aigua naturalitzats per fomentar la biodiversitat urbana. A través de l’observació i la pràctica, s’identifiquen les característiques de l’aigua i l’entorn que permeten la presència de diferents espècies d’amfibis i invertebrats entre d’altres.
En funció del nivell educatiu i de l’estany, s’identifiquen en viu amfibis, invertebrats i vegetació, es realitzen anàlisis d’aigua o es reprodueixen els cants de les diferents espècies d’amfibis. Es donen a conèixer quines són les causes que posen en perill aquests ecosistemes i què podem fer nosaltres per garantir-ne la qualitat.
Durada total: 1h 30min, aprox.
Objectius
- Donar a conèixer la importància de la presència de punts d’aigua naturalitzats als parcs metropolitans en relació al foment de la biodiversitat.
- Identificar la fauna pròpia d’un parc metropolità amb disponibilitat d’espais d’aigua naturalitzats: ocells, amfibis, invertebrats, etc.
- Identificar la importància de la vegetació present vinculada a la presència d’aigua.
- Identificar les diferències entre grups faunístics.
- Prendre consciència de la importància de la accions individuals i col·lectives per mantenir la qualitat dels punts d’aigua i zones verdes.
- Valorar la importància de fomentar la biodiversitat urbana.
Calendari i Horari
Dependrà de la demanda.
Lloc
A l’escola.