Qui viu a l’estany? (Bassa del Pi Gros)

Descripció

La proposta didàctica ‘Qui viu als estanys?’ dona a conèixer la importància dels punts d’aigua naturalitzats per fomentar la biodiversitat urbana. A través de l’observació i la pràctica, s’identifiquen les característiques de l’aigua i l’entorn que permeten la presència de diferents espècies d’amfibis i invertebrats entre d’altres.

En funció del nivell educatiu i de l’estany, s’identifiquen en viu amfibis, invertebrats i vegetació, es realitzen anàlisis d’aigua o es reprodueixen els cants de les diferents espècies d’amfibis. Es donen a conèixer quines són les causes que posen en perill aquests ecosistemes i què podem fer nosaltres per garantir-ne la qualitat.

 

Durada total: 1h 30min, aprox.

Objectius

  1. Donar a conèixer la importància de la presència de punts d’aigua naturalitzats als parcs metropolitans en relació al foment de la biodiversitat.
  2. Identificar la fauna pròpia d’un parc metropolità amb disponibilitat d’espais d’aigua naturalitzats: ocells, amfibis, invertebrats, etc.
  3. Identificar la importància de la vegetació present vinculada a la presència d’aigua.
  4. Identificar les diferències entre grups faunístics.
  5. Prendre consciència de la importància de la accions individuals i col·lectives per mantenir la qualitat dels punts d’aigua i zones verdes.
  6. Valorar la importància de fomentar la biodiversitat urbana.

Calendari i Horari

Dependrà de la demanda.

Lloc

A l’escola.