Descripció
Es tracta d’una activitat que pretén conscienciar sobre l’impacte ambiental del nostre consum alimentari i apropar l’alimentació sostenible a la ciutadania a través d’un concurs de cuina. Es treballa especialment l’impacte relacionat amb els residus alimentaris i el malbaratament alimentari.
Per fer-ho, els/les participants es converteixen en un equip complet de restauració: cuiner, ajudant de cuina, tècnic de sostenibilitat… De manera cooperativa, s’hauran d’afrontar al repte de crear la recepta més sostenible, però no serà tan fàcil aconseguir aquest objectiu i es trobaran alguns entrebancs… Amb l’ajuda d’una calculadora digital, que estarà sempre disponible, hauran de crear la recepta amb menys impacte ambiental!
L’activitat està adaptada per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu i/o amb mobilitat reduïda.
Objectius
- Conèixer conceptes com l’ocupació del sòl, la petjada hídrica i els aliments de temporada o de proximitat.
- Què hem de tenir en compte quan parlem de sostenibilitat i de residus alimentaris.
- Concienciar sobre l’impacte ambiental del nostre consum alimentari i de l’alimentació sostenible
Calendari i Horari
De dilluns a divendres en horari de matí i tarda
Lloc
La xerrada es farà en qualsevol aula del centre educatiu que disposi d’un canó projector de PowerPoint, amb ordinador connectat, projector i pantalla.