Com rutlla l’energia que consumim a l’escola?

Descripció

L’escola és una institució que reflecteix els canvis en el temps: socials, econòmics, culturals… i, també, en la gestió i el consum de l’energia. Els estils de vida actuals tenen una alta dependència del consum energètic. És per això que, la gestió responsable i sostenible de l’energia esdevé clau per a l’educació en consum.

Fil conductor: Un/ a fotògraf/ a està preparant una exposició que mostra els canvis en una escola al llarg del temps. A partir del seu discurs es reflexiona sobre l’evolució dels estils de vida, en general, i del canvi de gestió energètica, en particular. Alhora, es donen eines a l’alumnat perquè analitzi com és l’energia que arriba a l’escola i quin consum se’n fa.

Continguts estructurants: • Conèixer la diversitat de fonts d’energia renovables i no renovables, i la seva relació amb els estils de vida i la forma de consumir. • Ser conscients de la relació entre consum energètic i societat de consum. • Identificar el paper dels infants i les famílies en el consum d’energia a la llar i a l’escola. • Conèixer el marc legal de consum i el paper del consumidor en la gestió de l’energia. • Explorar els impactes en la societat i el medi derivats del consum energètic.

Xerrades i tallers d’Educació per al Consum organitzades per l’Escola del Consum de l’Agència Catalana del Consum.

Objectius

  1. Treballar la transversalitat de l’educació del consumidor des de les diferents àrees curriculars.
  2. Reconèixer les pròpies emocions, fer-se preguntes i potenciar la capacitat de dialogar per tal de fer un consum responsable, actiu i crític. Aquestes són les competències bàsiques que es treballen en els tallers oferts a educació primària.
  3. Treballar l’educació del consum a secundària per ensenyar els joves a administrar els seus propis diners i afavorir la introducció d’hàbits de consum responsable, solidari i respectuós amb el medi ambient.

Calendari i Horari

L’empresa organitzadora es posarà en contacte amb el centre educatiu per concretar dia i hora.

Durada de l’activitat: 1’30h

Lloc

Els tallers per a escoles de primària es fan al centre educatiu mateix.