Descripció
El joc i la joguina, sobretot pels infants, són elements quotidians i diversos que ens relacionen amb altres persones i amb l’entorn. El taller pren com a eix les joguines per reflexionar sobre la diversitat, el seu valor social i per conèixer tota la informació que ens dona el seu etiquetatge. Fil conductor Un/a inventor/a de joguines arriba a la classe per explicar el seu últim invent; els alumnes, però, de seguida li faran veure que no és molt bona idea Després d’acceptar-ho, l’inventor/a demana ajut als alumnes: hauran d’inventar una joguina, nova i original, per donar-li idees de cara a crear la seva propera col·lecció de joguines.
Continguts estructurants • Identitat del joc i la joguina com a formes de relació amb un ma teix i amb els altres. • Diversitat de jocs i joguines com a valor cultural i d’aprenentatge. • Oferta de joguines i la seva relació amb la informació, la publicitat, el valor social i els gustos personals. • Ús de les joguines segons criteris de joc i de normativa i etiquetatge de les joguines. • Llenguatge oral, escrit i visual com a vehicle de comunicació.
Xerrades i tallers d’Educació per al Consum organitzades per l’Escola del Consum de l’Agència Catalana del Consum.
Objectius
- Treballar la transversalitat de l’educació del consumidor des de les diferents àrees curriculars.
- Reconèixer les pròpies emocions, fer-se preguntes i potenciar la capacitat de dialogar per tal de fer un consum responsable, actiu i crític. Aquestes són les competències bàsiques que es treballen en els tallers oferts a educació primària.
- Treballar l’educació del consum a secundària per ensenyar els joves a administrar els seus propis diners i afavorir la introducció d’hàbits de consum responsable, solidari i respectuós amb el medi ambient.
Calendari i Horari
L’empresa organitzadora es posarà en contacte amb el centre educatiu per concretar dia i hora.
Durada de l’activitat: 1,30h
Lloc
Els tallers per a escoles de primària es fan al centre educatiu mateix.