Jugatecambiental al parc del Pi Gros

La Jugateca ambiental té com finalitat la descoberta del parc del Pi Gros mitjançant l’aprenentatge i d‘experimentació a través del joc.
Les activitats tenen com fil conductor la sostenibilitat ambiental i van adreçades a un públic familiar.

  • Són activitats dirigides, molt variades i gratuïtes:
  • Tallers d’educació per la sostenibilitat.
  • Itineraris temàtics i de descoberta dels valors del parc: botànics, arquitectònics, històric…
  • Activitats participatives fent tasques de manteniment, com ara el jardí de les papallones, el jardí de les ciències, la plantació d’arbres…
  •  Visites guiades per mostrar els valors del parc o d’altres temàtiques que s’hi puguin treballar.

Programació de les juagteques

Jugatecambientals consolidades

Les Jugatecambientals han assolit un alt grau de fidelització per part de les famílies. Així es desprèn de l’alt nombre de participants i de les enquestes de satisfacció rebudes sobre les activitats realitzades l’actual temporada, que va concloure el mes de novembre passat.

En total, més de 18.500 persones han participat en activitats de cap de setmana a les diferents Jugatecambientals de l’AMB que estan distribuïdes pel territori (25 de situades als parcs i 2, a les platges).

Les Jugatecambientals permeten a les famílies un temps de gaudi i aprenentatge amb activitats relacionades amb la flora i la fauna dels parcs o amb els seus valors patrimonials i històrics, i també d’altres amb continguts relacionats amb diferents eixos de sostenibilitat com el canvi climàtic, els residus, l’aigua, etc. També s’han programat nombroses activitats participatives que han proposat accions per millorar la biodiversitat dels parcs i les platges, activitats que han tingut molt bona acceptació per part de les famílies ja que els permeten convertir-se en actors que ajuden en la millora de l’entorn més immediat. Alguns exemples serien la construcció o seguiment de caixes niu, les plantacions populars, etc.

La programació, però, també han donat a conèixer altres projectes i iniciatives ja que ha reunit activitats que provenien del Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat (PMES) o de les programacions relacionades amb l’educació ambiental que es realitzen als municipis i que han estat organitzades des dels ajuntaments. Algunes activitats també pertanyen al Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans.

Un altre valor afegit de les Jugatecambientals és que són un punt de trobada per als visitants dels parcs i de les platges que s’hi poden informar-se dels projectes que es duen a terme al seu voltant.